XIX
congrés de la federació internacional de resistents

Del 27 al 30 d’octubre de 2023 va tenir lloc en Barcelona el XIX Congrés de la Federació Internacional de Resistents (FIR).

A finals d’octubre la FIR (Federació Internacional de Resistents), federació de caràcter antifeixista, celebrarà a Barcelona el seu XIX Congrés.

La FIR és una organització que aplega a organitzacions fundades després de la Segona Guerra Mundial per resistents, partisans, deportats, lluitadors antinazis en general i també antifeixistes de les generacions actuals. L’Associació Catalana de Persones Represaliades Polítiques pel Franquisme, i l’Amical de Mauthausen i altres camps són membres de la FIR, a la qual s’hi han incorporat associacions de creació més recent com per exemple els “Amical de les Brigades Internacionals“.

La FIR es va fundar en plena guerra freda a Viena l’any 1951 amb l’objectiu central de preservar la pau i el llegat polític dels supervivents del conflicte mundial. Barcelona acollirà els dies 27,28 i 29 d’octubre el XIX Congrés amb la participació de quasi 100 delegats. La inauguració es realitzarà al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i les sessions de treball es faran a la sala d’actes de CCOO. El diumenge 29 els delegats assistiran a diversos actes commemoratius en memòria de les Brigades Internacionals i de les víctimes de la dictadura franquista.

En el transcurs del Congrés es lliuraran els Premis Michael Vanderborght. Entre les premiades: Liliana Segre, senadora vitalícia i exdeportada al Camp de Birkenau, i les nostres companyes Teresa Alonso i Delfina Tomàs, de les quals adjuntem unes petites biografies.

La FIR s’inaugurarà el divendres 27, en el saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona, amb el lliurament del premis Michael Vanderborght. Entre les premiades hi ha: Liliana Segre, Teresa Alonso i Delfina Tomàs.

Dissabte 28, en el Saló d’Actes de CCOO a Barcelona, es celebrarà el Congrés. Les persones que estiguin interessades poden seguir-ho connectant-se a https://www.youtube.com/watch?v=azumaFxaDYg

Diumenge 29, les congressistes assistiran a l’acte d’Homenatge a les Brigades Internacionals, que es realitza cada any, a les 11h a la Rambla del Carmel (sortida Túnel de la Rovira).

Programa en català i anglès

Més informació

A continuació us deixem l’enllaç a les cròniques que han fet les companyes de l’Amical de les BBII:

Altres: