Jornada per la Pedagogia de la Memòria al Congreso de los Diputados

10-02-22

Ahir, 9 de febrer de 2022, una delegació de l’ACEPF, encapçalada per la vicepresidenta Antonia Jover, acompanyada per altres persones de la Junta Directiva: Montse Torras, Rosario Cunillera, Isabel Alonso, i Domènec Martínez, va Participar a la Jornada “Memoria, Justicia, educación” celebrada a la Sala Ernest Lluch del Congreso de los Diputados.

Aquesta Jornada, organitzada pel grup parlamentari confederal de Unidas Podemos, En Comú Podem i Galicia en Común, va ser presentada pel Secretari d’Estat d’Agenda 2030 Enrique de Santiago i la diputada d’Unidas Podemos Martina Velarde.

A continuació, dues interesants taules rodones, una sobre aspectes jurídics, “Lucha contra la impunidad de los crímenes franquistes” y una altra sobre aspectes educatius, “Memoria para una educación democràtica”, van completar una jornada d’un gran interès.

Les intervencions del relator de Nacions Unides Fabian Salvioli, el jurista Joan Garcés y el fiscal César Estirado, de la Unión Progressista de Fiscals, a la primera taula, van ser coincidents amb les declaracions de la nostra associació del mes de novembre i desembre.

La taula d’aspectes educatius, coordinada pel diputat de En Comú Podem Joan Mena i amb les intervencions del professor de la Universidad de León Enrique Díez, la nostra companya Isabel Alonso i una representant del Ministerio de Educación, van mostrar la importància de l’educació per garantir el dret a la veritat i la garantia de no repetició.

Us deixem la intervenció de la nostra companya, així com el material de la seva presentació:

https://app.congreso.es/v1/14695857