Carles Vallejo Calderón

President

Vaig néixer al Poblenou de Barcelona el 1950. De jove em vaig implicar en l’associacionisme juvenil i a la universitat en el Sindicat Democràtic d’Estudiants. En la clandestinitat primer em vaig organitzar a les Joventuts Comunistes i després en el PSUC. L’any 1969 vaig entrar a treballar a SEAT, formant part de la Comissió Obrera de l’empresa.

L’any 1970 sóc detingut i torturat durant 20 dies a la prefectura de la Via Laietana i empresonat sis mesos a la Model de Barcelona. Després de sortir en llibertat condicional sóc detingut de nou i acomiadat de SEAT.

L’any 1971 m’exilio, primer a França, on treballo en la delegació Exterior de Comissions Obreres, i desprès a Itàlia, on treballo al sindicat CGIL i coordinant la solidaritat antifranquista.

Amb l’indult de 1976 torno a Barcelona i amb l’Amnistia Laboral reingresso a SEAT, on assumeixo diverses responsabilitat sindicals: secretari del Comitè d’empresa i secretari general de CCOO de SEAT, essent fundador del Comitè Europeu de VW.

L’any 1986 sóc escollit conseller del Comitè Econòmic i Social Europeu.

He estat responsable de Relacions Internacionals de la Federació Estatal del Metall de CCOO, de la Federació Sidero-metal·lúrgica de CCOO de Catalunya i de la Unió del Barcelonès.

He presidit el Memorial Democràtic dels Treballadors de SEAT. Actualment presideixo l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme.

Sóc president del Consell de Participació del Memorial Democràtic i membre de la seva junta de Govern.

L’any 2018 rebo el premi Memorial Lluis Companys i l’any 2019 la Medalla d’Honor de Barcelona.