UNA ASSEMBLEA AMB MOLTA MEMÒRIA I VALORS REPUBLICANS

16-04-23

Aquí teniu l’editorial complet del darrer Catalunya Resistent, 111. Us animem a llegir el butlletí sencer, ple de memòria i valors democràtics.


Per Domènec Martínez

El dia 11 de febrer va tenir lloc l’Assemblea anual de la nostra Associació. Volem agrair l’assistència de les persones associades, gairebé 60, i la seva participació activa als diferents àmbits d’informació, complements de les comissions i de debat. Vam aprovar la Memòria de l’any 2022, l’informe econòmic i les propostes per avançar mancomunadament amb d’altres entitats cap a fórmules de gestió d’interès públic. També vam conèixer el Pla de treball i la Reflexió estratègica pel 2023, tal com recull l’editorial d’aquest butlletí. Cal fer esment al canvi i adequació del nom de la nostra entitat. A partir d’ara Associació Catalana de Persones Ex-preses Polítiques del Franquisme.

Aquesta Assemblea anual ha coincidit amb el 150 aniversari de la proclamació de la Primera República. En aquest butlletí trobareu el text de la dissertació del nostre company i professor d’història l’Enric Cama. També vam lliurar a les persones assistents un tarjetó reproduint el cartell al·legòric, “La niña bonita”. En aquesta Assemblea, hem atorgat la placa honorífica al company Carlos Jiménez Villarejo, jurista, en reconeixement a la seva dilatada trajectòria en defensa dels drets humans i de la memòria democràtica. Ha fet la glossa de justificació el nostre company Marc Carrillo, catedràtic de Dret Constitucional de la UPF. A l’enllaç que s’adjunta hi trobareu la seva intervenció i la del company Carlos Jiménez Villarejo després de rebre la distinció i l’homenatge de l’assemblea. També volem destacar la salutació de Rosa García, presidenta de La Comuna de Madrid.

Us convidem, igualment, a veure en aquest enllaç els vídeos i fotografies que han fet els nostres companys Ignasi Espinosa i Sergi Salamé. Un testimoni col·lectiu del treball realitzat que cal preservar i divulgar a les xarxes socials.