Una Assemblea amb molta memòria i valors republicans

17-02-23

El dia 11 de febrer va tenir lloc l’Assemblea anual de la nostra Associació. Volem agrair l’assistència de les persones associades, gairebé 60, i la seva participació activa als diferents àmbits d’informació i debat. La Memòria de l’any 2022 (que trobareu en aquest enllaç), l’informe econòmic i les propostes per avançar mancomunadament cap a fórmules de gestió d’interès públic, el Pla de treball i la reflexió estratègica pel 2023, i les informacions complementàries de les comissions. També volem destacar el canvi i adequació del nom de la nostra entitat. A partir d’ara Associació Catalana de Persones Ex-preses Polítiques del Franquisme.

Aquesta Assemblea ha coincidit amb el 150 aniversari de la proclamació de la Primera República. En aquest enllaç trobareu el text de la dissertació del nostre company i professor d’història l’Enric Cama. També hi trobareu el targetó lliurat a les persones assistents reproduint el cartell al·legòric “La niña bonita”.

En aquesta Assemblea, hem atorgat la placa honorífica d’enguany a Carlos Jiménez Villarejo. Ha fet la glossa de justificació el nostre company Marc Carrillo. Aquí trobareu la seva intervenció (enllaç) i també la del company Carlos Jiménez Villarejo (enllaç), després de rebre la distinció i homenatge de l’assemblea.

A continuació us deixem també el reportatge fotogràfic i els vídeos dels nostres companys Ignasi Espinosa i Sergi Salamé. També volem destacar la salutació de Rosa García, presidenta de la Comuna de Madrid (enllaç).