Mural sobre les Brigades Internacionals

21-02-23

Aquests dies diferents institucions com l’Agència Catalana de la Joventut, l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, l’Ajuntament de La Garriga, el Centre de documentació SIDBRINT, i altres entitats memorialistes com l’Amical BI de Catalunya, Amical Antics Guerrillers i la nostra, han presentat uns murals artístics de gran format, realitzats per l’artista Roc Blackblock, dedicats a preservar i divulgar la memòria de les persones de les Brigades Internacionals que van venir a defensar la República i lluitar contra el feixisme i el nazisme.

Imatges de l’artista Roc Blackblock @rocblackblock

Imatges del Blog del Crai Biblioteca del Pavelló de la República.

Per aquesta raó volem reproduir aquest article de l’Eduard Amouroux i Cinta González, al Catalunya Resistent, núm 94, del quart trimestre de 2018, a on es fa esment a la diversitat d’actuacions que van tenir lloc a Catalunya amb motiu del 80è aniversari del comiat dels Brigadistes. També reproduint la fotografia a l’Espluga de Francolí de l’acte presidit per Lluís Martí Bielsa.

Llegeix l’article en PDF aquí .

Us adjuntem igualment l’enllaç de les activitats desplegades amb motiu del 84è aniversari commemoratiu, homenatge a les Dones Brigadistes.