Conferència “Europa 75 anys després de l’alliberament dels camps.

1-02-20

Mataró, 28 de gener de 2020.

Domènec Martínez, en nom de l’ACEPF ha participat a l’acte institucional del Dia de la Memòria de l’Holocaust i Prevenció dels Crims contra la Humanitat, a Mataró, en un acte presidit per l’alcalde Sr. David Bote, i el Sr. Pablo Morales, president del Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Mataró.

La seva Conferència institucional al Saló de Sessions de l’Ajuntament: Europa, 75 anys després de l’alliberament dels camps. Fraternitat, internacionalisme i solidaritat. ha fet esment a tres aspectes principals:

La guerra d’Espanya, i les seves implicacions internacionals, preludi de la guerra Europea. L’holocaust espanyol.La persecució i el genocidi de la comunitat romaní, la comunitat gitana. La gran oblidada.

La lluita per la memòria i els valors antifeixistes a Europa avui qüestionats pels populismes i conservadurismes nacionals.

Finalment, ha reivindicat més Europa, d’acord amb els principis fundacionals: més social, més solidaria, una Europa Federal. 

Clicant aquí trobareu el parlament de Domènec Martínez.