Mª Rosa Viñolas García

Vicepresidenta

Arquitecta tècnica i geògrafa. Jubilada. Filla de pres polític. Tenia cinc mesos quan van detenir el meu pare. Condemnat en consell de guerra per rebelión militar (pertanyia a l’AFARE, Asociación de las Fuerzas Armadas de la República Española).

Cap a l’any 1969 m’incorporo a la Comissió de Solidaritat amb la finalitat de donar suport als empresonats polítics, als obrers represaliats i als seus familiars. Donat que part dels representants de la comissió eren militants del PSUC, m’hi vaig anar introduint, en coherència amb la ideologia paterna.

Assumint que la solidaritat és “la tendresa dels pobles” he estat a Guatemala, el Salvador, Nicaragua, Chiapas, Perú, Irak, Palestina, Turquia (part kurda), Camerun i Mauritània, entre altres, en diferents tasques de cooperació. També he estat vicepresidenta de l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí, i hi segueixo vinculada.

A l’àmbit sindical, he estat delegada del comitè d’empresa d’una administració local, en representació de CCOO. Hi continuo afiliada.

En representació de l’ACEPF, participo en diferents activitats de la Unió contra el Feixisme i Racisme (UCFR). Des de fa tres anys, sóc vicepresidenta de l’ACEPF.