Isabel Alonso Dàvila

Coordinadora Pedagogia de la Memòria

Vaig néixer a Salamanca. Durant els meus anys universitaris, A València i a Granada, vaig participar al moviment estudiantil antifranquista. El Primer de maig de 1972 vaig ser detinguda per primera vegada. Al 1974 i al 1975 vaig tornar a ser detinguda. A aquesta última data, vaig passar 8 dies a comissaria i vaig ser empresonada i processada pel TOP. Vaig sortir en llibertat provisional pocs dies abans de la mort del dictador.

A la segona meitat dels 70 vaig participar a les lluites veïnals a València, a l’Associació de Veïns i Veïnes de Benicalap, i em vaig incorporar al moviment feminista, dintre del Movimiento Democrático de Mujeres (MDM) del País Valencià del que vaig ser la representant a la Coordinadora de Grups de Dones de València i a la reunió estatal del Any Internacional de la Dona de Nacions Unides, celebrada a Madrid el 1975.

Como professora d’Història d’Institut he estat implicada als moviments de renovació pedagògica, especialment en la inclusió de les dones a la història ensenyada. Sobre aquesta temàtica he coordinat i format part de diversos grups de treball i soc autora i coautora de diverses publicacions.

A partir de la meva jubilació, em vaig implicar en la defensa del dret a morir dignament i he sigut presidenta de la Associació DMD en Cataluña del 2016 al 2020.

Actualment, soc vicepresidenta de DMD-Cat i coordinadora de la Comissió de Pedagogia de la Memòria de la Associació Catalana d’Expressos Polítics del Franquisme.