Enric Cama Colomés

Nascut a Barcelona l’any 1947. Professor d’història jubilat. Membre de la Junta Directiva de l’ACEPF, en qualitat de vocal. Entre altres qüestions, coordino les activitats de la revista de l’entitat des de fa vint anys.

Als 14 anys entro a treballar en un taller metal·lúrgic, després a una fàbrica a Cerdanyola, on estableixo contacte amb unes naixents CCOO del ram de químiques. El 1966 inicio la meva militància política a Acció Comunista, un grup minoritari de caràcter trotskista. La meva activitat antifranquista es realitzarà en el marc de les CCOO i les Comissions de Barri. El 1971 ingresso al PSUC, on desenvoluparé responsabilitats polítiques i organitzatives que amb els anys continuaran a ICV. El 1974 seré detingut i empresonat, i en sortir de la presó aprofito per estudiar, per la fórmula de “Majors de vint-i-cinc anys”, la carrera d’història. A partir de 1983 canvio la meva orientació professional i treballo com a professor d’història en un institut, fins a la meva jubilació.

En l’actualitat sóc membre del Consell de Participació del Memorial Democràtic, membre de l’Espai de Memòria i dels Valors Democràtics de Terrassa i membre del Patronat de la revista NOUS HORITZONS. Especialista en temes europeus, als quals he dedicat algunes publicacions, durant uns anys vaig ser Vicepresident del Consell Català del Moviment Europeu. Una de les meves principals preocupacions actuals és la preservació de la memòria de la lluita antifranquista i la reivindicació de les víctimes de la dictadura.