Domènec Martínez García

Encuentro estatal entidades de Memoria i Comissió Generació TOP’2024

Sociòleg. Jubilat. Membre de la Junta Directiva de l’ACEPF i col·laborador de l’Associació des de fa més de 20 anys. Coordino les activitats de projecció a les xarxes socials.

He nascut a Terrassa, fill de gent migrada procedent d’Almeria. Vaig començar a treballar als 14 anys al tèxtil i vaig anar a l’escola industrial nocturna. Després he treballat al món editorial i a l’administració pública. He viscut a Madrid i també a Beijing (Xina).

Vinc de la cultura i militància psuquera. Vaig ingressar a la JCC/PSUC de Terrassa l’any 1966. Com deia en Raimon, veníem d’un silenci antic i molt llarg. En el combat per les llibertats i els drets socials he tingut la sort de conèixer gent d’una generació extraordinària. El seu exemple inspira, més que mai, el nostre compromís en la preservació i divulgació de la memòria resistent antifeixista. Per aquesta raó també participo a l’Espai de memòria i dels valors democràtics de Terrassa. Aprenent cada dia! Imprescindible per construir una societat més igualitària i més fraternal. La meva única pàtria: la pàtria dels humans. Sóc un optimista i un romàntic sense remei.

He fet un modest blog per recuperar i divulgar algunes històries personals i familiars de la nostra memòria col·lectiva. El podeu consultar aquí.