Blanca Máiquez García

Vocal

Tinc estudis de Marqueting i Administració. Jubilada. Nascuda a França, filla de pares exiliats.

L’any 1951 vam haver de sortir de França i ens vam convertir novament en exiliats a la República Democràtica Alemanya amb l’operació “Bolero Paprika”. Durant l’estada a la RDA vaig participar amb amics alemanys en l’organització d’una xarxa d’apadrinaments amb els presos del Penal de Burgos. També s’organitzaven activitats en suport de la lluita antifranquista com les grans manifestacions contra l’execució de Julián Grimau l’any 1963.

A finals de 1963 la família es va traslladar a Barcelona. Això va ser possible perquè el 1941 el pare va fugir del camp de concentració a França, buscat per la Gestapo, i va canviar de nom. El seu verdader nom era Àngel Planas Ferrer.

L’any 1976 el meu pare va ser nomenat delegat per l’Amicale des Anciens Guerrilleros Espagnols en France (AAGEF-FFI). A Catalunya es van començar a gestionar les indemnitzacions de centenars de refugiats espanyols que varen ser víctimes del nazisme a França, indemnitzacions atorgades pels governs de França i d’Alemanya. Des de l’any 2007 estic col·laborant a l´Associació d´Expresos Polítics del Franquisme. Sóc membre de la junta, com a vocal.