XV Marcha memorial de la Batalla del Jarama

10-03-23

El dia 25 de febrer els nostres companys de l’Associació Consol Hernández i Domènec Martínez van participar a la XV Marxa del Jarama. Enguany es compleixen 86 anys de la batalla que va immortalitzar Pete Seeger. There’s a valley in Spain called Jarama. Justament seguint aquest acords es va iniciar el recorregut pel traçat del front sud de la Vall, on va combatre la XV Brigada.

Durant el recorregut, seguint la vida verda des de Morata de Tajuña fins Arganda, van compartir les emocions dels familiars i de les associacions dels brigadistes que any, rere any, recorden el febrer de 1937, i ja han passat 86 anys. Fràgils trinxeres i oliveres com a parapet, coves i petites fortificacions donen testimoni de l’heroisme dels internacionalistes i també dels republicans espanyols que van lluitar colze a colze contra el feixisme. L’homenatge d’enguany ha tingut com a protagonistes principals als voluntaris polonesos del batalló Dombrowski.

Ens ho expliquen en aquesta entrada al Blog d’en Domènec Martínez (enllaç aquí).

Us convidem a veure i escoltar els parlaments i testimonis que van enregistrar en aquets vídeos (enllaç aquí).