XI Trobada Transfronterera. Portbou, 7, 8 i 9 d’octubre

27-09-22

Després de les deu trobades anteriors, celebrades des de l’any 2011 a Saragossa, Oloron-Sainte-Marie, Jaca, Pamplona, Bordeus, Canfranc i Mauléon-Licharre; aquest any 2022 celebrarem les XI Trobades Transfrontereres a Portbou els dies 7, 8 i 9 d’octubre.

Durant aquests dies seguirem compartint informacions i debatent sobre temes importants per a les associacions memorialistes. Els que hem consensuat per a aquest any en les reunions preparatòries són:- Els llocs fronterers de memòria com a instruments de transmissió de la veritat. Quin ha de ser el paper de les associacions memorialistes? Com transmetre’ls al públic jove?- Els arxius com a llocs de memòria i llocs de construcció de la memòria. Estacions i passos de frontera. Una comparació entre França i Espanya. L’ accessibilitat i els serveis educatius.

Continuarem, a més, amb les sessions de treball en tres grups:
1. Dones, història i memòria.
2. La transmissió intergeneracional als centres educatius.
3. Manifest de la Trobada Transfronterera (2022)

També podrem endinsar-nos per la ruta “Walter Benjamin a Portbou”, veure el documental Cisquet i el seu germà (2021, VOSE), assistir a la presentació del llibre de Lisa Fittko sobre el pas dels Pirineus i conversar durant els dinars i sopars que vulguem compartir.Esperem que els temes, les activitats i el lloc triat per a aquesta nova trobada us animin a acompanyar-nos.

Reserveu les dates a les vostres agendes! 
Fitxa d’inscripció (en francès, castellà i català,): Per inscriure-us, completeu aquesta fitxa (descarregar fitxa) i envieu-la a: expresospolitics@gmail.com.

Programa en català
Programa en castellano
Programme en français