85è Aniversari de l’enfonsament del Ciudad de Barcelona. Solidarity Park 2022

31-05-22

Durant tres jornades, 27, 28 i 29 de maig, la nostra Associació ha estat molt present a les diferents activitats que s’han desenvolupat a Malgrat de Mar, en el marc de Solidarity Park.

Aquest projecte impulsat per l’escultor Rob MacDonald, amb el suport de la participació comunitària, diferents entitats memorialistes, entre elles La Voz Ahogada, l’ACEPF, i particularment l’Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya, i que ha comptat també amb la col·laboració de diverses institucions i administracions, ha volgut reconstruir la història del Ciudad de Barcelona i dels brigadistes internacionals.
Una història de fa 85 anys, un 30 de maig de 1937, que permet apropar-nos al passat, per entendre millor el present i construir un futur amb memòria i valors democràtics.

Durant aquestes jornades han participat l’alumnat i el professorat de diferents centres educatius, s’han fet conferències, s’han inaugurat exposicions, s’ha presentat el llibre Les aigües de l’oblit. Hi ha hagut un concert internacional de música coral, hem escoltat de nou les paraules de comiat de La Pasionaria, i s’ha inaugurat el Monument Solidarity Park, amb la presència emocionada de familiars dels brigadistes. Com ha dit el President de l’Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya, el nostre company Eduard Amouroux “Aquest monument que avui inaugurem, és una magnifica referència que contribuirà a fer conèixer el que van ser les Brigades Internacionals, l’exemple de les quals ens ajuda a combatre el feixisme que revifa. Un combat comú que ens agermana amb aquells homes i dones que van venir al nostre país a lluitar per la democràcia”.

L’acte s’ha tancat amb un emotiu concert conjunt de totes les corals. La Internacional, en totes les llengües de les persones participants, ha estat el nexe comú d’aquesta trobada d’afirmació internacionalista, fraternal i solidària.

Aquí teniu el text íntegre de la intervenció del President de l’Amical de les BI de Catalunya.