Expresos i expreses

No oblidarem les mans d’en Luís Romero

El passat dijous ens va deixar Luís Romero. Nascut a Alcalá del Real (Jaén), va se un dels milers d’andalusos que van emigrar a per a poder forjar un futur més digne per a ell i els seus familiars.  Des del treball a la fàbrica i des del seu compromís polític i sindical va contribuir en la reconstrucció d’una Catalunya arrasada per la postguerra franquista. Les mans, la seva eina per a guanyar-se la vida; el PSUC i les CCOO, eines per a combatre en clandestinitat les injustícies i assolir la democràcia i el socialisme del futur.  

Aquest any 2022 celebrem el 45 aniversari de la legalització del PSUC i de les CCOO, una festa democràtica que s’inaugurava aquell 15 de juny del 1977 amb la celebració de les primeres eleccions democràtiques. Els carrers de pobles i ciutats eren a vessar de cartells d’un PSUC majúscul i prestigiós – “El Partit” de la resistència i la lluita antifranquista-, però un d’ells s’enduia la palma: Mis manos: mi capital. PSUC, mi partido. Una cartell on vèiem en Luís Romero mostrant les seves mans. Mans d’obrer sindicalista i comunista que reclamaven el protagonisme dels i de les treballadores en la construcció de la democràcia.

Des de l’Associació Catalana d’Ex-Presos Polítics del Franquisme (ACEPF) no oblidem ni oblidarem les mans d’en Luís Romero. Gràcies, company.

Us deixem l’enllaç de la notícia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s