14/01: Inauguració de memorials a les rutes dels maquis

12-01-22

Benvolguts/des, el divendres 14 de gener inaugurem els plafons memorials dedicats a les rutes dels maquis en el tram entre Molló i Camprodon, una ruta que anava des de Prats de Molló fins a l’estació de tren de Manlleu, que hem recuperat des de l’Amical Antics Guerrillers de Catalunya amb el suport de la Diputació de Girona i el Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera. A les 10 del matí celebrarem l’acte a Molló i a les 12 a Camprodon. El plafó de Molló està dedicat a Josep Jové, el guia que per encàrrec de la direcció del Partit Comunista d’Espanya a França va obrir aquesta ruta l’any 1945. El plafó de Camprodon recordarà a Josep Gros, que va esdevenir un dels principals guies que la va caminar com a responsable de l’Agrupació Guerrillera de Catalunya del PSUC. En aquests actes comptarem amb la presència dels fills i néts de Josep Gros i també amb la participació del Director del Memorial Democràtic, Vicenç Villatoro.

Amical Antics Guerrillers de Catalunya