Arreu la sorra, veus i música per a un antifeixisme quotidià

25-10-21

20 de Novembre de 2021 a les 18 hores. La Model, Espai Memorial. c/Entença 155.
Estrena de l'espectacle "Arreu la sorra". Una adaptació teatral basada en l'obra de Cassandra Mestre, acompanyada de poemes i música. Una reflexió sobre la vigència de l'antifeixisme com a cultura popular i universal.

20 Novembre 2021 a les 18:00h – LA MODEL, ESPAI MEMORIAL C/Entença 155 Barcelona

Un projecte impulsat per l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme i una de les propostes guanyadores del programa de suport cultural FILADORA.

Sinopsi

Poesia i música bressolen els records de la Cassandra, memòria d’una família treballadora i republicana en temps del feixisme.

Lluita, alegria, misèries i esperances. Un pare líder cooperativista, una mare lluitadora i un germà comunista assassinat.

Numen Mestre Ferrando i arreu la sorra. La sorra en dits i peus: quan era un vailet, a les platges de Torredembarra; d’adolescent, al camp de refugiats d’Argelers; al Camp de la Bota, on fou afusellat als vint-i-sis anys.

En aquest projecte artístic Mónica Miquel, Vladimir Mayakovski, Maria-Mercè Marçal, Leonard Cohen, Luigi Pintor, Frederic Mompou, Paulo Leminksy, Benjamin Biolay, Chiara Mastroiani i W.H. Auden abracen més de mil llibertats conquerides; també a la Cassandra Mestre Ferrando.

Arreu la Sorra és una adaptació del llibre de Cassandra Mestre feta per la companyia l’Ampolheta (nom que rebien els antics rellotges nautics de sorra), formada per un grup de joves amants de la música, la poesia i el teatre.