Barcelona, 23 i 24 d’octubre, capital de l’antifeixisme

21-10-21

Aquest cap de setmana l’antifeixisme protagonitzarà les nostres activitats memorialistes. Amb dimensió europea.

Habitualment, el tercer cap de setmana d’octubre té una especial significació per Barcelona ja que anualment recordem el comiat de les Brigades Internacionals que es va fer a Barcelona l’octubre de 1938. Les Brigades Internacionals, que han significat el moment més àlgid de la història de l’internacionalisme i de l’antifeixisme, enguany també es vinculen a una altra iniciativa políticament molt rellevant com és la creació per primera vegada a Espanya, a Barcelona, de la secció de l’Associazione Nazionale Partigiani d’Italia ANPI.

Finalment en aquest cap de setmana antifeixista també conmemorarem el 70è aniversari de la fundació de la Federació Internacional de Resistents FIR, que agrupa a totes les associacions de partisans, maquis, excombatents, deportats i resistents antifeixistes d’Europa. A Espanya formen part de la FIR l’Amical de Mauthausen i Altres Camps, l’Amical de les Brigades Internacionals i l’Associació d’Expresos/as Polítics/es del Franquisme.

L’altre esdeveniment antifeixista del cap de setmana es la Cursa i Caminada LLUÍS COMPANYS en homenatge a les Olimpíades Populars de Barcelona de 1936 organitzat per la Fundació L’Alternativa.

Comptarem amb diferents delegacions internacionals convidades. Veieu programa complet en aquest enllaç:

Programa

També us adjuntem el llibret sobre la FEDERACION INTERNACIONAL DE RESISTENTES, UN COMBATE PERMANENTE