Homenatges

En memòria dels 100 caiguts a la vila de Sarrià el 12 de gener de 1874.

Fills de l’humanisme, de la il·lustració i de la tradició republicana, l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme commemora per segon any els “Fets de Sarrià” del gener de 1874 per tal de posar en valor el llegat de la I República, del seu primer President, Francesc Pi i Maragall i dels defensors de la llibertat que van caure a la plaça de la vila de Sarrià lluitant contra l’absolutisme i l’obscurantisme.

El 9 de gener de 1874 en Joan Martí, conegut com el “Xic de les Barraquetes”, es va fer fort a Sarrià amb els Voluntaris de la República, oposant-se al cop d’estat del general Pavía. El 12 de gener a la plaça de Sarrià es va produir la darrera resistència contra l’exèrcit on van caure més de cent voluntaris republicans.

El general Arsenio Martínez de Campos desarmà els Voluntaris de la República i dissolgué la Internacional; la resistència obrera i federal, simbolitzada en les barricades que defensava Joan Martí, el Xic de les Barraquetes, a Sarrià.

Un pensament sobre “En memòria dels 100 caiguts a la vila de Sarrià el 12 de gener de 1874.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s