El llibre del Top i la Memòria Democràtica

9-01-21

El proper 15 de gener el jurista Juan José del Águila presenta el seu llibre “EL TOP. LA REPRESIÓN DE LA LIBERTAD (1963-1977)”. Es tracta d’una versió actualitzada del llibre que va publicar l’any 2001, i que va constituir el primer gran treball de recerca sobre la repressió política exercida pel Tribunal de Orden Público .

Aquesta presentació tindrà lloc a Madrid (en el marc de les activitats de la Fundación Abogados de Atocha) al Centro de Estudios Políticos y Constitucionales, i comptarà, a més a més de l’autor amb la presencia (entre d’altres) de Yolanda Gómez Sánchez, Directora del CEPC, d’Alejandro Ruiz-Huerta Carbonell, President de la Fundación Abogados de Atocha, Juan Carlos Campo Moreno, Ministre de Justícia, i Carmen Calvo Poyato, Vicepresidenta primera del Govern d’Espanya i Ministra de la Presidència.

L’historiador Juan José del Águila és un gran amic i col·laborador de la nostra Associació. Ens congratulem d’aquest nou treball, una aportació indispensable per la memòria democrática, que constitueix també, una exigència per fer possible enguany l’aprovació de la Llei de Memòria Democràtica.

Cal recordar que Juan José del Águila va participar a l’acte d’homenatge a la “Generació TOP” que es va celebrar l’1 de març del 2011 a l’Auditori de Barcelona. Un gran “acte reivindicatiu d’afirmacIó i de cultura democràtica amb vocació d’intervenir en el present”, com vam proclamar fa ja 10 anys, amb molt bona companyia. Ho recordarem properament.