El nostre desig

23-12-20

Us desitgem un 2021 millor que el 2020 (un “annus horribilis”), que estigui ple de salut, de bones relacions personals, de millor situació política, tant en l’àmbit de país com en l’àmbit internacional i, sobretot, que ens apropi al món de pa i roses pel qual lluitem sempre.

La nostra Associació agrupa a companys i companyes represaliats pel franquisme i a familiars i amics/gues solidaris, també adults i joves que veuen en la entitat un espai des d’on lluitar contra el feixisme que reneix arreu. L’Associació ha tingut i té, com objectiu, junt amb la tasca memorialista, col·laborar a transformar la societat i aconseguir a un món de lliures i iguals. Aquestes dues fites formen part del pensament dels nostres afiliats i afiliades i per lluitar per elles alguns i algunes han pagat un preu molt alt amb detencions, tortures i presó.

L’esforç i el compromís dels membres de l’Associació, joves i no tan joves, amb aquestes idees possibiliten que mantinguem una activitat prou coneguda. Una activitat que enguany, enmig de la pandèmia del Covid-19, hem mantingut malgrat les restriccions imposades per les obligades mesures de seguretat sanitària. En tot moment hem procurat desenvolupar totes les nostres tasques com podeu comprovar a través del butlletí de l’entitat i pels Newsletter que hem començat a publicar regularment.

Totes les nostres activitats es veuen molt condicionades, però, pel tractament rebut per part de l’Estat, tant per que fa al govern central com de la Generalitat. Entre d’altres qüestions, la totalitat de les subvencions i ajudes que rebem són finalistes, per projectes concrets i només representen en cada cas un percentatge de la despesa compromesa que va del 50% al 80%. Això vol dir que la nostra Associació aporta la resta de la despesa, menyscabant la tresoreria pròpia. En resum, vol dir que cada subvenció rebuda per realitzar un projecte fa disminuir els diners que obtenim de les minses quotes destinats a mantenir l’estructura bàsica  de l’Associació (Butlletí, Newsletters,…).  Es tracta a una entitat de les característiques de la nostra com si fos una empresa comercial, amb pagament d’IVA, etc.

Per aquest motiu, hem acordat prendre mesures per assegurar unes finances que garanteixin les nostres activitats i, en aquest sentit, reivindicarem del govern un millor tractament a les entitats memorialistes com la nostra. Al mateix temps, i vist que l’Associació té una gran quantitat de subscriptors/es als que distribuïm regularment i de manera gratuïta la revista que editem, el Newsletter que confeccionem, les informacions de les activitats que organitzem, etc., hem considerat la possibilitat de passar-los a la condició de socis, en el benentès que és una opció totalment voluntària i amb una quota anual molt baixa, havent-hi una excepció de pagament pels joves amb atur. Aquest increment d’associats representaria un ajut important per l’Associació.

Aquesta campanya per incrementar els associats/des serà presentada a consideració a la propera assemblea general, tot i que els subscriptors/es que vulguin fer el traspàs de subscriptor/a a soci/a ja poden comunicar-ho a l’entitat.

Amb el nostre agraïment per la vostra col·laboració i reiterant-vos els bons desitjos pel 2021 rebeu una fraternal salutació.

El President

Carles Vallejo

Correu electrònic: expresospolitics@gmail.com      

www.expresospoliticsdelfranquisme.com                        

Tel: 934812853 / 609439632

c.c.: ES07 2100 0429 6402 0017 5329