Un llibre molt actual sobre el Dr. Martín Almada, descobridor dels arxius del terror, l’operatiu Còndor.

2-11-20

Recentment Pablo Daniel Magee ha presentat aquest llibre. L’home que va patir i es va enfrontar al terror de les dictadures d’Amèrica Llatina, és el Dr. Martín Almada. Un gran amic de la nostra Associació.

Us recomanem llegir aquest text a l’Humanité i molt especialment l’entrevista a RFI. L’operatiu dels anys 70 per enderrocar per la força els governs progressistes a l’Amèrica Llatina, i les seves conseqüències i similituds amb situacions d’avui molt properes.

Catalunya Resistent dedicarà un espai en proper núm. 102. Mentrestant us volem recordar que la nostra Associació va signar l’any 2005 un conveni de col·laboració amb la Fundación Celestina Pérez de Almada. Posteriorment li van lliurar al Dr. Martín Almada la Medalla de l’Associació l’any 2007, en el marc d’una nova visita a la ciutat de Barcelona, acompanyat de Maria Stella Cáceres, Coordinadora del Museo de la Memoria en Paraguay. La seva presència va coincidir amb la manifestació contra la guerra d’Irak. En les diferents imatges apareix amb el President Enric Pubill i altres membres de l’Associació. Memòria i solidaritat antifeixista.

Maria Stella Cáceres, Martín Almada, Enric Pubill, Enric Cama, Domènec Martínez, Museu d’Història de Catalunya, abril de 2005