Homenatge a Miguel Núñez

13-04-19

Avui s’ha clausurat els actes en motiu del 10è aniversari de la mort de Miguel Núñez, històric militant comunista.

Nascut al barri madrileny de Lavapiés, a l’esclat de la guerra d’Espanya va ser un dels artífex de la Joventud Socialista Unificada i també un dels fundadors del PSUC.

Després de la legalització del PSUC i la seva carrera com a diputat, va continuar la lluita a través de la cooperació internacional fundant Acsur-Las Segovias i després en la seva lluita per una mort digna.

Així, una comissió formada per entitats i persones a títol individual han organitzat diferents actes en el seu record. el 3 d’abril es va inaugurar una exposició al Museu d’Història de Barcelona amb el originals del còmic “Mil Vidas Más”, que recrea la vida de Miguel Núñez. També el dia 6 es va fer un recorregut pels principals escenaris de  Barcelona en la vida de Miguel i el 11 d’abril a la 4a galeria de la presó La Model es van musicar poemes i escrits de Miguel Núñez i posteriorment van intervenir amb unes paraules la Montse Torras en nom de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics, la Montse Figerola en nom d’ACSUR-Las Segovia; Nani Hidalgo, de la Associació Dret a Morir Dignament a Catalunya defensa de la mort digna i l’Esther Garcia, de Joves d’Esquerra Verda.d32fobcwsainuxp.jpg