Actes, Homenatges, Vides i relats

Homenatge als afusellats del PSUC

El passat 17 de febrer va tenir lloc l’homenatge a les persones del PSUC afusellades la década dels anys quaranta al fosar de la Pedrera, en el cementiri de Montjuïc.

Les persones immolades per la seva lluita per les llibertats durant la dictadura franquista varen ser Francesc Serrat Pujolar (més conegut com Cisquet), Manel Donaire Moreno, Juan Arévalo i Juan Hernández Lizán, afusellats el 28 de febrero de 1946. Així com els companys Joaquim Puig i Pidemunt -que va ser director de la revista Treball-, Pere Valverde Fuentes, Àngel Carrero Sancho i Numen Mestre Ferrando, que varen ser afusellats al Camp de la Bota el 17 de febrero de 1949 i les seves restes van ser dipositades en el Fossar de la Pedrera.

L’acte va comptar amb la presencia d’una delegació de l’Ajuntament d’Olot i el germà de’n Cisquet, el qual es va recuperar la seva memòria recentment a Olot i amb els discursos de Juanma Rodríguez en representació de la Joventut Comunista de Catalunya, Ruben Pavia, de les Joventuts Socialistes Unificades de Catalunya, Esther Garcia, de Joves d’Esquerra Verda i Carles Vallejo, president de l’Associació.

Podeu trobar la resta de fotos AQUÍ

img-20190217-wa0006

img-20190217-wa0015

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s