“¡Sierra y Libertad!” Homenatge a la guerrilla antifranquista

10-10-18

Un any més, hem participat dels actes d’homenatge a la guerrilla antifranquista organitzats pels companys i companyes de la Gavilla Verde a Santa Cruz de Moya, Cuenca.

Enguany, s’ha conmemorat el 30è aniversari de l’homenatge als guerrillers antifranquista i el 29è homenatge als maquis, on les dones han tingut un paper protagonista aquest any a través del passi del documental sobre les mestres de la República i de la taula sobre les dones guerrilleres.

L’Eduard Amouroux, membre de l’Associació i secretari també de l’Amical de les Brigades Internacionals, va intervenir amb una ponència sobre les brigades internacionals i la guerrilla que podeu lleguir aquí.

En el tancament de les jornades va participar l’historiador Enric Cama, membre de l’associació, juntament amb la nèta i presidenta de la Fundació Juan Negrín, Carmen Negrín, la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana Mónica Oltra, el president de La Gavilla Verde José Gorgues, i l’alcalde de la ciutat Virgilio Antón juntament amb la Pilar Alcorisa, víctima local de la repressió franquista, filla de Teófilo Alorisa i germana del guerriller Pedro Alcoris “Matías”. Podeu recuperar la intervenció escrita d’Enric Cama fent click aquí.

El diumenge 7 d’octubre va ser l’ofrena floral i els parlaments en record als guerrillers que van lluitar per la llibertat i la legatitat de la República.