Aprovada la moció per la restauració de la memòria de’n Cisquet a Olot

25-05-18

El dijous 24 de maig es va celebrar el ple municipal d’Olot, on l’associació va presentar una moció conjuntament amb l’Amical de Catalunya dels antics Guerrillers Espanyols a França per recuperar la memòria dels maquis garrotxins a partir del nom de Francesc Serrat Pujolar, àlies “Cisquet”, maquí olotí afusellat al Camp de la Bota el 25 de febrer de 1946.

Fill de l’últim alcalde republicà d’Olot, va haver d’abandonar Catalunya amb la seva família fugint de la ocupació de les tropes franquistes el 1939. Posteriorment, a França, va ser internat als camps de concentració francesos dels quals va poder fugir per incorporar-se a la lluita dels maquis contra l’ocupació nazi. Torna a Catalunya per reconstruir les bases guerrilleres tant a Girona com a Tarragona i la guerrilla urbana a Barcelona, on es detingut i torturat, i finalment afussellat al Camp de la Bóta el 25 de febrer de 1946.

La moció, que restaura la memòria de’n Cisquet i dels guerrillers olotins, promou el seu record i reconeixement, va ser aprovada per unanimitat. Francesc Serrat “Cisquet” torna després de 79 anys amb honors a la seva ciutat.

Podeu fer click aquí per llegir la moció sencera.

Aquí trobareu les publicacions realitzades per l’Associació, on es recull també el llibre de la història de’n Cisquet.