Commemoració de la fi de la Segona Guerra Mundial a Europa

12-05-18

El Parlament va commemorar, dilluns 8 de maig, el 73è aniversari de la fi de la Segona Guerra Mundial a Europa amb una ofrena floral encapçalada pel president del Parlament, Roger Torrent, i el president de l’Amical de Catalunya dels Antics Guerrillers Espanyols a França, Lluís Martí Bielsa, i representants de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics.

La Segona Guerra Mundial va significar la lluita contra el feixisme i una de les guerres més cruentes del segle XX. Aquesta guerra va resignificar també el conceptes de dignitat i ésser humà amb la posada en marxa dels camps de concentració i d’extermini nazi, on van morir milers de persones jueves, gitanes, homosexuals, presos polítics entre els que s’inclouen els republicans espanyols, entre altres. Persones com en Lluís Martí Bielsa, Teresa Alonso i Salvador Cànoves, presents durant l’ofrena, van lluitar contra el feixisme durant la guerra d’Espanya, com a preludi de la guerra que es lliuraria uns anys més tard en territori europeu i en l’oceà pacífic i de la qual també van participar.

Podeu veure el vídeo de l’acte a través del web del Parlament, i llegir el discurs previ a l’acte d’Enric Cama, historiador i membre de l’Associació aquí.