Commemoració de l’alliberament del Camp de Mauthausen

8-05-18

El passat 6 de maig es commemorava l’alliberament en el 1945 del camp de concentració nazi de Mauthausen-Gusen (Àustria), on milers de republicans i brigadistes internacionals que van lluitar a la guerra d’Espanya van ser concentrats i assassinats pel règim nazi.

Juntament amb altres associacions, entre elles l’Amical de Mauthausen, membre organitzadora dels actes, i d’estudiants i representants institucionals d’arreu del territori, l’Associació Catalana d’Expresos Polítics i l’Amical de les Brigades Internacional de Catalunya va estar present als actes de commemoració i de record al mateix camp.

Després de l’alliberament, les homes i dones republiacanes concentrades van jurar continuar lluitant contra el feixisme i el fanatisme per a que aquests fets no tornin a òcorrer, i aconseguir el món de l’home lliure. Continuem mantenint el compromís amb la memòria dels valors democràtics i republicans de la mà de l’internacionalisme antifeixista.

Feixisme mai més!