Activitats, Homenatges

Commemoració de l’alliberament del Camp de Mauthausen

El passat 6 de maig es commemorava l’alliberament en el 1945 del camp de concentració nazi de Mauthausen-Gusen (Àustria), on milers de republicans i brigadistes internacionals que van lluitar a la guerra d’Espanya van ser concentrats i assassinats pel règim nazi.

Juntament amb altres associacions, entre elles l’Amical de Mauthausen, membre organitzadora dels actes, i d’estudiants i representants institucionals d’arreu del territori, l’Associació Catalana d’Expresos Polítics i l’Amical de les Brigades Internacional de Catalunya va estar present als actes de commemoració i de record al mateix camp.

Després de l’alliberament, les homes i dones republiacanes concentrades van jurar continuar lluitant contra el feixisme i el fanatisme per a que aquests fets no tornin a òcorrer, i aconseguir el món de l’home lliure. Continuem mantenint el compromís amb la memòria dels valors democràtics i republicans de la mà de l’internacionalisme antifeixista.

Feixisme mai més!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Un pensament sobre “Commemoració de l’alliberament del Camp de Mauthausen”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s