Apolo Giménez, una vida dedicada a la lluita per les llibertats

25-11-17

Apolo Giménez va nèixer a Baza (Granada) en el 1937. Amb 17 anys es va traslladar a Terrassa i va començar a treballar a la Lucas-CAV Condiesel -més endavant canviaria el nom a Delphi-.

Vinculat a la lluita obrera amb CCOO i a la lluita antifranquista, sent conegut com el noi de la bicicleta al repartir octavetes contra el règim en la seva bicicleta, va lluitar per unes condicions laborals dignes, fet que li va comportar l’acomiadament durant un mes de l’empresa, però sense desfallir en les seves reivindicacions en cap moment.

Regidor de Terrassa pel PSUC del 1979 al 1983, també va formar part activa del moviment associatiu veinal de Terrassa i al 2013 va rebre la medalla  d’Honor de la ciutat. Apolo va ser una persona molt important en la transformació de la ciutat i en la millora de la vida de la seva ciutadania.

El 30 de març del 2017, va morir a l’edat de 80 anys. Abans de morir, va deixar enllestida les seves memòries, que ara busquen la seva publicació a través del micromecenatge. Podeu contribuir a sufragar els costos de la publicació del llibre a través de verkami: https://www.verkami.com/projects/19045-mi-vida-con-tres-nombresbr-apolo-gimenez-garciabr-una-vida-de-lucha-por-las-libertades