50 anys de la manifestació de les pedres

3-11-17

El passat divendres dia 27, es va conmemorar a Terrassa els 50é aniversari de la coneguda com “manifestació de les pedres” de l’any 1976.

Aquesta manifestació, convocada per CCOO -que en aquells moments era clandestina-, reclamava millores socials, laborals i més llibertats civils, i va ser durament reprimida pels cossos d’ordre públic. Aquest va ser un dels fets més importants en la memòria antifranquista de la ciutat.

Aquest acte, organitzat per l’Espai de la Mèmoria i els Valors Democràtics de Terrassa, va descobrir una placa conmemorativa, i es van fer parlaments recordant els fets. Recuperem aquí les paraules de Domènec Martínez  en aquest acte.

També podeu llegir la crónica d’Enric Cama sobre els succesos i l’acte aquí.

IMG-20171029-WA0013IMG-20171029-WA0012