Homenatges a Enric Pubill a la Model i al Poblenou

29-10-17

Aquesta setmana han tingut lloc dos homenatges a Enric Pubill, ex-president de l’associació.
El dimecres 23 a la tarda va tenir lloc l’homenatge a Enric Pubill a la presó Model, organitzat per l’associació i l’Ajuntament de Barcelona. L’actriu Maria Rodríguez va llegir algunes “cartes de capella” dels presos a les seves famílies, un comiat en forma de carta de les persones condemnades a mort. Els parlaments van ressaltar la necessitat de continuar lliurant per la memòria antifeixista i democràtica, i de recuperar la memòria dels espais, tals com la Model, que es retornen a la ciutadania i que calen que representin la memòria de totes les persones que varen ser preses.

Per una altra part, el divendres 25 va tenir lloc un altre homenatge al Poblenou, barri on vivia en Pubill, que va comptar amb l’assistència de coneguts, amics i familiars seus. Aquest, acte, co-organitzat amb el memorial democràtic, va comptar amb la representació de A voz Ahogada, una obra de teatre que representa la vida dels presos en el penal de Burgos com les del Pubill, en Lluís Martínez Bielsa, Marcos Ana, Miguel Núñez, o Antonia de Jover en els anys seixanta, i de la representació d’una obra de teatre dins de la presó que van fer en honor a Miguel Hernández.