Comunicat en relació als recents esdeveniments succeïts a Catalunya

23-09-17

L’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme, hereva dels valors democràtics de la lluita contra la dictadura franquista, davant els esdeveniments que estan succeint a Catalunya i que van culminar amb unes contundents actuacions judicials amb registres i detencions, mostra la seva profunda preocupació per una situació d’involució democrática que pot tenir greus conseqüències pel país.

Al nostre entendre som davant d’una greu crisi d’Estat i d’una divisió de la societat catalana entre partidaris i contraris de la independència. Només queda el camí de la negociació sense condicions prèvies posant tot plegat sobre la taula, i intentant la recerca de possibles alternatives que evitin l’enfrontament. Decididament per on no passa de cap manera la solució del problema és per la judicialització de la qüestió.

L’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme fa una crida a no avançar pel camí de l’enfrontament i a mantenir la unitat democràtica i el respecte a les diferents maneres de pensar, defugint d’actituds que poden conduir-nos a punts de no retorn.

La Junta de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics

22 de Setembre de 2017